Plataforma cívica per a la defensa de Collserola
Entitats que formen la PCDC
Tria i descarrega't el bàner per difondre la campanya al teu web o bloc
Banner firmes parc Natural

La web de la PCDC

http://www.collserola.org/

Informació sobre les agressions a Collserola i les propostes de les entitats que fa més de 9 anys que lluitem per defensar la serra (català)

Participa a la Marxa per a la defensa de Collserola
Llista d'informació
Impactes a Collserola
Notícies a la premsa
Aportacions econòmiques

Agraïments

Disseny web i foto-animació:
Oleguer Farràs

Disseny del banner:
Roger GonzalezWeb realitzada amb programari lliure


Aquesta és la web que vam crear per recollir signatures per declarar Collserola parc natural. El 19.10.2010 es va aprovar el decret que declara Collserola parc natural.

Firma per una protecció real de Collserola

MANIFEST


El desenvolupament urbanístic ofega Collserola, cal protegir-la declarant-la Parc Natural i assegurar que no se n'urbanitzi ni un pam més!

Collserola és un espai natural excepcional que cal preservar. Malgrat la proximitat a la ciutat de Barcelona i a d'altres pobles i ciutats del Baix Llobregat i del Vallès, avui encara conserva un mosaic divers d’espais forestals, agrícoles i de rieres. Aquests ens permeten gaudir d’uns ambients representatius dels nostres paisatges mediterranis i d'una diversitat insospitada d’espècies animals i comunitats vegetals.

Però tot això s’acaba, davant la permissivitat urbanitzadora de les administracions.

Les agressions actuals són incompatibles amb la conservació de l’espai natural de Collserola:

  • L'abús urbanitzador: s'urbanitza en tots els municipis de l'entorn de Collserola en els espais qualificats com a reserves de sòl per a habitatges o equipaments, especialment en zones agrícoles.
  • L'aïllament: les conseqüències de la urbanització no es limiten a la pèrdua d’espai, sinó que aïllen definitivament Collserola dels espais naturals propers com el parc natural de Sant Llorenç del Munt, el massís del Garraf-Ordal o la serralada de Marina.
  • La fragmentació: el túnel de Vallvidrera, les carreteres d'Horta, la Rabassada, i de Molins, el vial de Cornisa, així com els nous túnels, el túnel d’Horta i el túnel central o de Sant Medir, amenacen de convertir l'espai natural de Collserola en unes taques forestals aïllades entre vials i urbanitzacions.
  • La contaminació i la degradació: les cimenteres de Sant Feliu i de Montcada i Reixac, les extraccions (la mina Berta del Papiol i Sant Cugat), la xarxa elèctrica desmesurada, i la contaminació de les rieres, són alguns dels exemples que pateix Collserola i que les administracions no solucionen.
És necessari un nou marc de protecció de la serra de Collserola

És inadmissible que per desídia dels governants, les lleis urbanístiques vigents - el Pla general metropolità (PGM) aprovat fa més de 30 anys! - tinguin prioritat sobre els plans de protecció, com l'inoperant i feble Pla especial de protecció de Collserola (PEPCO). Per això no s’atura la febre urbanitzadora i especuladora a Collserola!

El nou marc de protecció que venim reclamant ha de garantir que Collserola continuï sent un espai natural privilegiat.

L'anterior govern de la Generalitat, l’agost de 2005, tot i haver-se compromès públicament a declarar Collserola Parc natural no ho ha fet. Han enganyat la ciutadania. Però sí que han aprovat noves promocions immobiliàries i actuacions agressives per Collserola.

És urgent declarar Collserola Parc Natural

Si vols pressionar per assolir aquest Parc Natural realment protegit, adhereix-te al manifest.
Entitats promotores:
Federació Ecologistes de Catalunya Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius Agrupació en defensa de l'entorn Alnus Associació Cerdanyola Via Verda Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona DepanaEl senglar verd de Vallvidrera
Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola